A Safari Club International Közép-magyarországi Egyesülete immár hagyományosan idén is ifjúsági vadászírói pályázatot hirdetett. A korábbi években az volt a tapasztalat, hogy nagy érdeklődés kíséri a pályázatot, és ez most sem volt másképp. Kiugróan jó, illetve egyes esetekben igencsak „első szárnypróbálgatásnak” nevezhető írások egyaránt érkeztek a pályázatra. Néhány esetben a kissé túlzott szülői segítség is felismerhető volt, ezt a bíralatok során figyelembe kellett vennie a szakértői zsűrinek. A bírálatokat ebben az évben is az elnökség tollforgató tagjai végezték el, és ennek eredményeképp alakult ki a végső sorrend.
A díjak átadására az idei FEHOVA vasárnapi napján az SCI Közép-magyarországi Egyesülete standján nagy sajtóérdeklődés közepette került sor.
A nyertes:
I. helyezett: Sáhó Tamás: Első cserkelésem
A díjátadást gyönyörű vadászkürt-koncert vezette be, majd az I. díjat a bíráló bizottság munkájában részt vett alelnökök adták át a boldog nyertesnek. Az első díjban részesülő 8 éves szomódi illetékességű kisfiú egy tablet-géppel, és számos élménnyel gazdagodott. Az SCI standja közelében megtekintette szüleivel az afrikai vadfajok kiállítását, a preparátor-bajnokság kiállított vadjait, és ajándékkönyvvel, Hídvégi-féle naptárral is gazdagodott.