Az SCI európai találkozója Palarikovóban

  • On 2014-01-29 ·
  • By ·

Palarikovo 2
 A Nemzetközi Safari Club a szlovákiai Tótmegyeren (Palarikovóban) tartotta európai találkozóját december első hétvégéjén.

 

 

 

A szombat esti gálavacsorát az SCI amerikai elnöke Craig Kaufmann nyitotta meg. A magyar klubot Pál Gyula elnök, Dr. Kőhalmi Zsolt SCI nemzetközi igazgató és Lipp Adrienn SCI alelnök képviselte saját költségükön.

Palarikovo 1

A programot szevezett vadászat (fácánvadászat és vaddisznóhajtás) is színesítette. Pál Gyula elnök a gálaesti díjátadón érmeket vehetett át a vadászatokon elért kimagasló eredményéért.

palarikovo 4

A világvadászok az est meglepetéseként magyar dalt hallhattak Lipp Adrienn előadásában.

A vasárnapi konferencián, a 26 európai tagozat elnöke tartott beszámolót a klubok tevékenységéről, működéséről.

Pál Gyula az SCI Közép-Magyarországi Egyesületének elnöke beszédében kiemelte a magyarországi apróvadvédelem fontosságát, a klub vadászati törvényjavaslatban való részvételét és a gyerektagozatának (Nimród Apród Klub) sikeres működését is. A jelenlévők nagy érdeklődést mutattak a magyarországi nyári gyerektábor iránt, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az ifjú Nimródok a természettel, a vadfajokkal, a vadászattal és egymással is.

Palarikovo 5

Nita Mackley az SCI amerikai anyaszervetének adminisztrációért felelős igazgatója beszédében kifejtette, hogy a megfelelően nagy taglétszám mind az anyaszervezet, mind az európai chapterek esetében fontos része és hivatkozási alapja az érdekérvényesítő-képességnek.

palarikovo3
 Larry Higgins az SCI Rekordkönyv bizottságának amerikai elnöke, Manuel Esparrago a FACE titkára belgiumból és John R. Monson a CITES bizottságának amerikai elnöke is tartott előadást a konferencián.

A 4 napos program során lehetőség nyílt a közvetlen tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre a tagszervezetek között az SCI mottójának jegyében „A VADÉRT, A VADÁSZOKÉRT ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKÉÉRT” .