Kedves Klubtagok!

A hétvégén lezajlott a korábban terepviszonyok miatt elhalasztott bujáki disznóhajtás. A résztvevők egy hányada szokás szerint már előző este megérkezett, így hangulatos beszélgetéssel múlathattuk az időt.

Az eligazítást követően megtapasztalhattuk, hogy a terepviszonyokra való hivatkozás errefelé nem ürügy. Ha itt ilyen a járható terep, milyen lehetett a járhatatlan… Sajnos, az időjárás nem volt a legkedvezőbb, a meleg miatt szétszóródtak a sertevadak. Viszont a szervezők mindent megtettek a siker érdekében, így végül este 23 vadnak adhattuk meg a végtisztességet. Ezután újabb jóhangulatú vacsora következett.

Köszönet a munkáért és szívélyes vendéglátásért a háziaknak, élükön Pántya István klubtagunknak és Lakatos Pálnak a szervezésért.

A hét végén Lentiben lesz klubvadászat, ott találkozhatunk legközelebb egymással.

Közben már zajlik az éves Közgyűlés és a Gálavacsora előkészítése. Ahogy Lakatos Pál megírta, Paul Babaz, az SCI elnöke vezetésével egy amerikai küldöttség is megtiszteli jelenlétével a rendezvényeket. Ezért kérlek Benneteket, a szokásosnál is nagyobb számban gyertek el ezekre a programokra, különösen, hogy az elnök látogatása miatt más európai chapterektől is a szokásosnál több látogatóra számítunk és valószínűleg a hazai vadászati közélet képviselői is a szokásosnál nagyobb számban fognak megjelenni. Ritka esemény, hogy az amerikai vezetés részt vegyen egy chapter programján, szeretnénk a legjobb arcunkat mutatni.

Külön köszönet Kőhalmi Zsoltnak a látogatás megvalósításáért végzett sok munkájáért!

Gömöri Attila alelnökünk már kiküldte a nevezési felhívást az Év hazai Trófeája, Az Év Külföldi Trófeája és az Ijász Különdíjra. Szeretnénk, ha idén a szokásosnál is nagyobb számban neveznétek ezekre a megtisztelő díjakra! Kérek mindenkit, ne hagyja a nevezést az utolsó pillanatra.

Előbb persze még lesz a FEHOVA, ahol klubunk a szokásos módon jelen lesz és szokás szerint várunk minden klubtagot, aki kilátogat a kiállításra. Idén a központi trófeakiláálításon Tóth Kálmán klubtagunk “Big Five” trófeái és Pálos Gábor klubtagunk történeti trófeái fognak szerepelni.

Az idei vadász-szezon hátralévő részére kívánok valamennyiőtöknek sok szép vadászélményt és szerencsehozó matériát is egy kalappal!

Halmágyi Takács István
elnök