Kedves Klubtagok!

A hétvégén lezajlott a szokásos, éves Európai Chaptervezetők Értekezlete Bécsben.

Hídvégi Béla, örökös tiszteletbeli elnökünk, Kőhalmi Zsolt nemzetközi igazgató, dr Boldizsár Balázs nemzetközi ügyekért felelős alelnök és én alkottuk a magyar csapatot.

Pénteken nem hivatalos programokkal kezdődött a hétvége. A magyar virtust ezúttal Boldizsár Balázs képviselte, sörétlövésben az előkelő harmadik helyet szerezve meg.

Szombaton eleinte csak az volt biztos, hogy semmi sem akkor és ott lesz, amikor lennie kellene. De azért valamennyien odaértünk… Az “új” elnök, Paul Babaz a szokásosnál hosszabb, tartalmasabb napirendet állított össze, mely 17 napirendi pontot tartalmazott. Ebből is érződik, hogy az európai chaptereknek egyre nagyobb súlya van sz SCI-on belül, egyre jobban számít a véleményünk. Mindenesetre mi, magyarok jó összjátékkal tüntünk ki, ügyesen segítve egymást.

A teljes napirend ismertetésétől megkíméllek Benneteket, de Balázs részletesen ismertette az elmúlt évi tevékenységünket, Anna Seidmann brüsszeli beszámolójában elismeréssel szólt a magyar támogatásról, tárgyaltunk az európai chapterek logójának levédésről és számtalan más kérdésről. A következő értekezlet Liszabonban lesz. Szóba került a 2021-es Világkiállítás és komoly egyeztetés volt a másnapi, CIC-val tartott értekezlet előtt is.

Ez megérdemel néhány szót. Hídvégi Béla évek óta kitartóan dolgozik azon, hogy a partikuláris érdekeken felülemelkedve javuljon az SCI és a CIC kapcsolata, együttműködése a nemzetközi porondon. Béla sok éves kitartó munkája lassan kezd a célegyenesbe fordulni. Pedig többen jósoltak neki sikertelenséget, mint eredményt… de úgy látszik, végül neki lesz igaza.

A reggel kilenckor kezdődő megbeszélés végül jóval 4 után ért véget, de 6-kor már kezdődött a vacsora, amin a CIC néhány képviselője és Károlyi gróf úr, a Világkillítás miniszteri biztosa is részt vett. Hídvégi Béla ki is használta a lehetőséget és diplomáciai alapozást végzett a másnapi értekezlethez.

Reggel teljes számban felvonult a CIC delegáció Károlyi úrral kiegészülve.  A chaptervezetők közül csak néhányan vettek részt, mi Balázzsal természetesen ott voltunk. Néha elakadt a tárgyalás, de Béla mindíg új lendületet tudott adni az értekezletnek. Forrdalmi áttörésről nem számolhatok be, de kölcsönös a felismerés, hogy a jelenlegi, vadászat-ellenes közhangulatban azt kell keresni, ami közös bennünk és koordináltan kell fellépnünk a nemzetközi színtéren. A tárgyalás folytatódik.

Egyszóval tartalmas és hasznos hétvégén vagyunk túl, ahol magyar részről mindenki jól tette a dolgát, bezsebeltük az elmúlt évi tevékenységért járó elismeréseket, Kőhalmi Zsolt nemzetközi tekintélye töretlen és Hídvégi Béla rácáfolt a kétkedőkre.

Rövidesen az elnökségi ülésen fogjuk részletesen értékelni a történteket, amelyről majd ismét beszámolok Nektek.

Üdvözlettel

Halmágyi Takács István
elnök