Kedves Klubtagok!

A hétvégén a ludasszállási Hubertusz-misével megkezdődött az idei bika-szezon. Klubunk mintegy harminc fős küldöttséggel vett részt a Tóth Kálmán klubtársunk által újjáépített kápolnában Bábel Balázs kalocsai érsek által celebrált misén, a Klubunk kopjafájánál tartott megemlékezésen és az ezt követő ebéden.

A mai napon ülést tartott az elnökség. Az ülésen részt vett Kőhalmi Zsolt korábbi alelnökünk, az SCI nemzetközi igazgatója is, mert Boldizsár Balázs alelnökünk akadályoztatása miatt fél éve ő látta el a nemzetközi ügyek felügyeletét. Részt vett továbbá dr Fábián Árpád, az Ellenőrző Bizottság elnöke is.
Szokás szerint új tagjelöltek jelentkezésének az elbírálásával kezdődött a munka, klubunk létszáma ismét növekedett.
Áttekintettük az egyes alelnökök munkaterületét.
Pénzügyi helyzetünk rendezett és stabil. Tagdíj fizetési fegyelmetek egyre javul, köszönet érte. Alig akad már, aki tartozna a tagdíjjal. Klubvadászatra jelentkezést természetesen csak attól fogadunk, akinek tagdíja rendezett. A nyári programok a tervezett költségkeret figyelembevételével valósultak meg, az elszámolások rendben megtörténtek.
Az idei Nimród Apród Tábor sikere után Pintér Miklós már a jövő évi táboron töri a fejét, valószínűleg új helyszínen és még színesebb programokkal várjuk majd az ifjakat. Néhány ígéretes további program előkészítésén is munkálkodik.
Összeállt az idei klubvadászatok listája, Lakatos Pál alelnökünk a múlt héten köremailban tájékoztatott Benneteket. A Klubvadászatok iránt akkora az érdeklődés, hogy a lenti disznóhajtásra már minden hely elkelt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a vadászatokra a jelentkezés sorrendjében biztosítjuk a részvételt, a lehetséges létszám függvényében. Így aztán érdemes mielőbb jelentkeznie annak, aki részt akar venni egy vagy több klubvadászaton.
Lakatos Pál további programok előkészítésén is dolgozik, ezekrők majd ő tájékoztat Benneteket.
Az elnökség úgy határozott, hogy megpályázzuk a 2021. évi Európai Chaptervezetők értekezletének rendezését, hogy a tervezett Világkiállítás idején Magyarországra hozzuk ezt a rendezvényt.
Az elnökség úgy határozott, hogy Klubunk logóját levédetjük, ehhez igénybe vesszük az anyaszervezetünk által biztosított anyagi támogatást.
Az anyaszervezetünk által kialakítani tervezett “Európai 29” vadcsoport összeállításánál megpróbáljuk minél eredményesebben képviselni az általunk vallott elveket és a magyar gímszarvast minél előnyösebb helyzetbe hozni.
Úgy tűnik, az Európai Parlamentben újabb, vadászat-ellenes támadás készül, ez ellen az eddigiek szerint, kormányzati tényezőkkel, a magyar EU-parlamenti képviselőkkel és a többi SCI Chapterrel összefogva fogunk kűzdeni. Reméljük, olyan sikeresen mint legutóbb, amikor sikerült elérni, hogy visszavonják a trófea-importot korlátozó javaslatot.
Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a Nimród Safari magazin nem minden tagunkhoz érkezik meg rendben. Hosszas ellenőrzés, egyeztetés után úgy tűnik, Bősze Andrásnak sikerült rendet raknia ezen a területen. Ha valaki ennek ellenére nem kapná meg a szeptemberi számot, kérem, jelezze, hogy korrigálhassuk az esetleg még megmaradt pontatlanságot.
A Nimród Safari szeptemberi számára egyébként is felhívom a figyelmeteket, reméljük, hogy amióta társtulajdonosai vagyunk a lapnak, sikerült még érdekesebbé, szórakoztatóbbá tenni. Ha bármelyikőtöknek ötlete, javaslata volna a Safari jobbá tételére, kérem, jelezze!
Élményekben gazdag szarvasbőgést kívánva,
Halmágyi Takács István
elnök