Kedves Klubtagok!

Teljes erővel dübörög a vadász-szezon. Hála Istennek, nagyon sok taggal találkozom a különféle klubvadászatokon. Szinte minden héten, második héten lehetőségünk van együtt vadászni. De van néhány visszahúzódó természetű tag, akivel eddig sehogy sem volt szerencsém összefutni. Őket is kérem, jöjjenek el egy-egy közös programra. Hiszen Klubunk egyik fő célja a társas együttlét. Bár a klubvadászatok gyakorlatilag megteltek, ha valaki most jelentkezik, akkor is szorítunk neki helyet.

Egyik korábbi levelemben azt írtam, javul a tagdíj-fizetés pontossága. Nem kellett volna… mert mindenki elégedetten hátradőlt és úgy is maradt. Kérlek Benneteket, fizessétek be a tagdíjat! Különösen, ha emlékeztetőt kaptok… Tudom, most az új fizetési rendszerre való átállás kicsit bonyolult, de hál Istennek, nem kell sokat gondolkodni, Marcsi mindenkinek megírja, mennyit utaljon.

Megnyílt a nevezés az Év Hazai Trófeája, az Év Külföldi Trófeája, az ezekhez kapcsolódó egyéb (Íjász stb) díjakra és az Év Klubtagja címre. Kérlek Benneteket, ne hagyjátok utolsó pillanatra a nevezést, szavazást. Ha valakinek nem egyértelmű, forduljon trófea-díj ügyben Gömöri Attila, szavazás-ügyben Lakatos Pál alelnökökhöz!

Ha valamelyik klubtagunk méltó a „Minősített Magyar Ötös” díjra, azaz mind az öt Magyarországon elejthető nagyvadfajból zsákmányolt aranyérmes egyedet, kérem, jelezze felénk, mert nekik szeretnénk átadni az ezzel járó szobrot és emléklapot.

Gömöri Attila alelnökünk keményen dolgozik a FEHOVA trófeakiállítás előkészítésén. Mivel tudom, hogy rengeteg kiemelkedő trófea található klubtagjaink trófeaszobáiban, kérek mindenkit, segítse Attila munkáját és adja oda trófeáját a kiállításra. Ez persze némi fáradsággal jár, de másfelől dicsőséggel is.

Várjuk a vadász élménybeszámolókat, tagjaink írásainak mindig van hely a Nimród Safari Magazinban. Ha valaki nem a szavak embere (már ha van ilyen), küldjön egy terítékfotót, ossza meg örömét a többiekkel.

Közben azért zajlik a vadászatokon kívüli élet is. A hétvégén volt az SCI európai chapterei vezetőinek találkozója Bécsben. Ott voltak Hídvégi Béla és Kőhalmi Zsolt, valamint Bősze András és jómagam. Örömmel jelenthetem, hogy klubunk megítélése az amerikai anyaszervezetnél és a többi chapternél ugyanolyan jó (ha nem jobb), mint volt.

Ezt mutatja az is, hogy a napokban az USA nagykövet asszonya, Ms Colleen Bell elfogadta meghívásomat. Ms Bell és férje nagy érdeklődést tanusított klubunk törekvései iránt. Mivel a nagykövet asszony lelkes apróvad-vadász, a találkozót összekötöttük egy kis fácánozással is. A kötetlen találkozáson részt vett még Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr, aki klubunk tiszteletbeli tagja, Habsburg György főherceg és Lázár János miniszter úr is.

Klubunk anyagi helyzete stabil. A taglétszám is az, de néhány igaz vadásznak mindig akad közöttünk hely. Ha bármelyikőtök baráti körében akad olyan, aki közénk való, ne tétovázzatok, hívjátok közénk!

Rövidesen megérkezik majd mindenkihez a Klub karácsonyi ajándéka. Ne várjatok nagy dolgot, de remélem, értékelni fogja mindenki a gesztust.

Mindenkinek sok szép vadászélményt kívánva

Halmágyi Takács István

elnök

PS: Engedjetek meg egy magántermészetű dicsekvést: Megjelent harmadik könyvem! Pártatlan kritikusok (pl az édesanyám) szerint egész jó… Ha valaki már a telefonkönyvet és a mosópor használati utasítást is kiolvasta, megpróbálkozhat vele!