10 éves évfordulót ünnepeltünk

  • On 2015-07-17 ·
  • By ·

A világ legnagyobb civil vadászati és vadvédelmi szervezete, a Safari Club International magyarországi tagegyesülete idén ünnepli alapításának 10 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból július 4-én Sarlóspusztán gyűltek össze a klubtagok, családtagjaik és vendégeik, közel 150 résztvevővel, hogy egy nagyszabású rendezvény keretében ünnepeljenek, emlékezzek, és jövőbeni terveket és tennivalókat fogalmazzanak meg.

A 10 órakor kezdődő rendezvényt formálisan Dr. Halmágyi Takács István, a klub ezidei elnöke nyitotta meg, majd az ideális helyszínül szolgáló Sarlóspuszta Club Hotel területén kezdetét vette a programok sokszínű kavalkádja. Volt vadász-skeet verseny a klubtagok és vendégek részére, a gyerekeknek légpuskalövészet, lézeres vadászat, kalandpark, fürdési lehetőség, míg a klubtagok és barátaik a park adta lehetőségeket kihasználva, kisebb-nagyobb csoportokban beszélgettek, vadászélményeket és anekdotákat osztottak meg egymással.

Skeetlövészet

A biztos kezű lövők egy csoportja

IMG_6135

Ebédre várva a csodálatos park fái alatt

Akiket a komolyabb témák is érdekeltek, számukra Varró Zoltán és Boros Zoltán a CIC, az SCI és a Rowland Ward szerinti trófeabírálat azonosságairól és különbségeiről tartott gyakorlati bemutatóval színesített előadást.

előadás_Trófeabírálat

Boros Zoltán és Varró Zoltán előadása

Az árnyas fák alatt elköltött ebédet követően délután 3 órakor vette kezdetét a rendezvény hivatalos ünnepi része.

340

Az ünnepi ülés résztvevői I.

IMG_6147

Az ünnepi ülés résztvevői II.

Népes hallgatóság előtt, zsúfolt teremben elsőként Bán Beatrix (a tőle már megszokott magas művészi színvonalon) szavalt el egy Wass Albert-verset, majd az elnök, Dr. Halmágyi Takács István ünnepi köszöntője következett.

elnöki_beszéd

Elnökünk, dr. Halmágyi Takács István ünnepi beszéde

A formabontóan, egyszerre ünnepi és oldott beszédet követően Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke szenvedélyes beszédében állt ki a magyar vadászat és vadgazdálkodás színvonalának megőrzése, az új vadászati törvény koncepciója és a 2021-re Budapestre tervezett vadászati világkiállítás megrendezése mellett.

Ezt követően a klub alapító, egyben örökös tiszteletbeli elnöke, Hídvégi Béla emelkedett szólásra, és a klub alapításának történetét elevenítette fel, illetve a 10 éves működés eredményeit foglalta össze. Kiemelte, hogy az SCI magyar tagszervezete elnyerte már az év chaptere (tagszervezete) címet, illetve az év sajtódíját is (a Nimród Safari Magazin alapján). Reményét fejezte ki, hogy a 20 éves évfordulón hasonlóan szép eredményekről tud majd beszámolni, amivel minden jelenlévő egyetértett.

Hídvégi_beszéd

Hídvégi Béla köszöntője

Az ünnepi rendezvény végén került sor a skeet- és légpuska lövészverseny díjainak átadására. A lövészversenyeken a felnőttek között (18 induló közül) Lukács Ákos, Börcsök Zoltán és dr. Lukács Attila, az ifjúság közül Farkas Ábel, Mitolszki Károly és Simkó Richárd végeztek az elsők között.

díjazottak_Semjén_Zsolltal

 

A skeetlövészet díjazottjai Dr. Semjén Zsolt társaságában

Ifjú_céllövők

Az ifjú céllövők érmeikkel és a remek lőlapokkal

Komáromi Dezső tagtársunk is ekkor vehette át a Minősített Magyar Ötös díjat, mely vadfajokat ráadásul egyazon megye (Vas vármegye) területén ejtette el.

367

Gömöry Attila alelnök adja át a Magyar Ötös díjat

csoportkép_2

A rendezvényen megjelent klubtagok csoportja

A szabadtéri programok egészen estébe nyúlóan tartottak, és mindenki, tagok, családtagok és vendégek egyaránt a jól sikerült, tartalmas program élményével térhettek haza.