Együttműködési nyilatkozat az elefánt védelmében

  • On 2015-05-20 ·
  • By ·

Az SCI Alapítvány és a Humanitarian Operations Protecting Elephants (HOPE) Egyetértési Nyilatkozatot írtak alá az afrikai elefánt védelme érdekében. A két szervezet megegyezett abban, hogy egyesítik erőiket, forrásaikat a vadorzás és az illegális vadkereskedelem elleni küzdelemben, a vadvédelem és humanitárius célok érdekében. Az együttműködés elősegítheti az elefánt bölcs hasznosítását, segíthet a vadvédelemben és hatásos megoldásokat kínál a vadorzás elleni küzdelemben.

Mindkét szervezet vezetője kiemelte, hogy az orvvadászat elleni küzdelem és a helyi közösségek támogatása oldhatja meg az afrikai elefánt helyzetét. A HOPE az afrikai kormányok hatóságaival együttműködve továbbképzéseket tart, tanácsadást nyújt az orvvadászat elleni küzdelemben.

“A tudományos kutatási programok bizonyították, hogy a vadállományok, köztük az elefánt bölcs és fenntartható hasznosítása a kulcskérdés az orvvadászat elleni küzdelemben” – mondta J. Scott Throckmorton, a HOPE vezető tisztségviselője. “Az SCI Alapítvány a világ vezető szervezete a fenntartható hasznosítás népszerűsítésében, és természetes partnere munkánknak az orvvadászat krízisének megoldásában” – tette hozzá Mr. Throckmorton.

A két szervezet együttműködése hozzájárul az orvvadászat okozta társadalmi és humanitárius krízis megoldásához, mely aláássa Afrika békéjét és gazdasági teljesítményét.

mou-signing-4