EGY CSODÁLATOS NAP LUDASSZÁLLÁSON

  • On 2014-09-25 ·
  • By ·

Ludasszállás
Kérlek olvassátok olyan nagy szeretettel tudósításomat és nézegessétek a képeket erről a felejthetetlen rendezvényről, mint amilyen nagy szeretetet Kálmán bácsitól kapunk!

Szeptember első szombatján az egész éjjel zuhogó eső után gyönyörű napra virradtunk, amikor még a sártenger sem tudta visszatartani a vendégeket, akik a tarlón közelítették meg a Szakmárral és Alsóerekkel határos Ludasszállást a vadászok számára zarándokhellyé vált aprócska vadászkápolnát.11

Tóth Kálmán tagtársunk önfeláldozó szervezésében, nyolcadik alkalommal vehettünk részt   a 2007-ben újjáépült ludasszállási vadászkápolnánál az őszi vadászati évadnyitó ünnepségen.

Szent Hubertus tiszteletére szentmisét mutatott be dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét metropolita érseke. Közreműködött Leányfalusi Vilmos kanonok és a Kalocsai Főszékesegyház kórusa. A szentmisét több mint ezer ember követte figyelemmel, ahol Szeredy Krisztina primadonnával együtt énekeltük a Vadászhimnuszt.

A Bács megyei kürt együttest követően Török Ferenc Kalocsa város polgármestere köszöntője következett.

IMG_1933Pál Gyula az SCI magyarországi tagozatának elnöke beszédében megkért mindenkit a közös ügyünk a vadászat miatti széleskörű összefogásra.

Bán Beatrix klubtársunk, a Diana Vadászhölgy Klub elnöke szavalatával mindnyájunkat könnyekig meghatott.IMG_1941

A hivatalos program végeztével Kálmán bácsi a szakmári portáján fogadta a vendégsereget, ahol csodálatos étkeket szolgáltak fel és Lajsz András koktéljai voltak a frissítők . A délután folyamán a vendégek szórakoztatására a Kalocsai Piros Rózsa néptáncegyüttes zenés-táncos programmal érkezett, továbbá fellépett Pál Gyula, klubunk elnöke, aki gitárjátékával ajándékozta meg a közönséget. Szeredy Krisztina és Benkóczy Zoltán fergeteges operett előadása után Vesztergám Miklós tárogatót hallgathattuk a grillparty mellett. Gyönyörű és megható programnak lehettünk részesei, mely program szólt a hitről, a vadászatról, az erkölcsről, a barátságról, a közösségről.

Simkó Gyula tagtársunk szavait idézve:

“Kálmán Bácsi! 2007-ben nagyot álmodtál, amikor a lepusztult romokból újjáépítetted a ludasszállási kápolnát. De ekkor már mertél tovább álmodni, hogy ez a gyönyörű hely még milyen fontos szerepet tölthet be! Köszönjük az álmaid! Köszönjük, hogy az álmaidat meg is valósítod! Az ember sosem szűnik meg álmodni. Előfordul, hogy álmaink viharosak, és vágyaink beteljesületlenek, de szükségünk van rá, hogy tovább álmodjunk, különben meghal a lelkünk. Az egyetlen módja, hogy megmentsük álmainkat, ha nagylelkűek vagyunk önmagunkhoz.”

IMG_1946

                                                                           Lipp Adrienn
médiakapcsolatokért felelős alelnök

Kálmán Bácsi! Te nagylelkű vagy önmagadhoz, a szenvedélyedhez, a barátaidhoz! Az Isten áldjon meg!