Ritka emlősfajok adatai – Az SCI Foundation támogatásával

  • On 2015-05-22 ·
  • By ·

A Safari Club International Alapítványának egyik partnere, a Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research, új technikákat alkalmazott a vietnami őserdő ritka vadfajainak kutatása során. Az új és ugyanakkor rendkívül ötletes technika alkalmazása során piócákat gyűjtöttek. Igen, piócákat. (tovább…)

Együttműködési nyilatkozat az elefánt védelmében

  • On 2015-05-20 ·
  • By ·

Az SCI Alapítvány és a Humanitarian Operations Protecting Elephants (HOPE) Egyetértési Nyilatkozatot írtak alá az afrikai elefánt védelme érdekében. A két szervezet megegyezett abban, hogy egyesítik erőiket, forrásaikat a vadorzás és az illegális vadkereskedelem elleni küzdelemben, a vadvédelem és humanitárius célok érdekében. Az együttműködés elősegítheti az elefánt bölcs hasznosítását, segíthet a vadvédelemben és hatásos megoldásokat kínál a vadorzás elleni küzdelemben.

(tovább…)

Zambia feloldja a nagymacskák vadászati tilalmát

  • On 2015-05-20 ·
  • By ·

A Zambiai Nemzeti Hírügynökség május 15-ei bejelentése szerint Zambia kormánya feloldja a két éve tartó tilalmat, mely a nagymacskák (oroszlán, leopárd és egyéb fajok) vadászatára vonatkozott. A turizmusért felelős miniszter, Jean Kapata jelentette be a tilalom feloldását egy lusakai sajtótájékoztatón. A miniszterasszony elmondta, hogy a leopárd vadászatát (szigorú kvótarendszer alapján) már a 2015/16-os vadászati évben engedélyezik, míg az oroszlán vadászatára a 2016/17-es vadászati idényben lesz újra lehetőség. (tovább…)

100 év óta az első vad erdei bölény-borjú született Alaszkában

  • On 2015-05-19 ·
  • By ·

Az Alaszkai Vadászati és Halászati Hatóság repülőgépes felmérése bizonyította, hogy megszületett az alaszkai vadonban 100 év óta az első erdei bölény-borjú. Ezen mérföldkő egy 20 éves kutatási és vadvédelmi program eredménye. Az Innoko folyó vidékén végzett visszatelepítési program sikeréhez a Safari Club International alapítványa is hozzájárult. Az elmúlt tíz évben folyamatosan támogatta a visszatelepítési és kutatási programot, és egyben tagja a bölény védelmét szolgáló egyesületnek is.calf2-resized-600x338